Percussietherapie is één van de meest effectieve en meest gebruikte massagetherapieën. Dat is niet voor niets. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van percussietherapie en het gebruik van massage guns voor je op een rij gezet!

Verlagen van hersteltijd en versnellen van warming-up tijd

Het gebruik van een massage gun of massagepistool kan helpen bij het versnellen van het herstelproces na een pittige work-out. Topsporters worden niet voor niets na een wedstrijd vaak professioneel gemasseerd. Niet iedereen heeft de mogelijk om een professionele masseur in te huren. Het effect van een massagepistool komt tot diep in de spieren en zorgt daardoor voor een sneller herstel. Ook wordt een massage gun vaak gebruikt als warming-up vóór een stevige training.

Verbeteren bloedcirculatie

Een bijkomend voordeel van het gebruik van een massage gun is dat de behandeling helpt bij het verbeteren van de bloedcirculatie en de distributie van zuurstof door het lichaam. De hogere bloedcirculatie leidt tot verbeterde prestaties van onze metabolische systemen, en als gevolg daarvan begint je lichaam zich fitter te voelen.

Afvoeren van afvalstoffen en verbranden van vet

Het gebruik van een massage gun kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Deze vorm van percussie therapie helpt bij het verwijderen van melkzuur en het verminderen van vermoeidheid in de spieren. Een behandeling heeft bovendien een positief effect op de stofwisseling en dat draagt bij aan het verbranden van calorieën.

Verlichten chronische spierpijn, -stijfheid en -vermoeidheid

Veel mensen hebben last van stijve of vermoeide spieren. Een behandeling met een massage gun kan helpen bij chronische spierpijn en zorgen voor soepele en sterke spieren. Zeker in het begin kan het gebruik, bij vastzittende spieren, wel pijnlijk zijn. We raden je dan aan om met een lage intensiteit te starten. Je zult merken dat na verloop van tijd de spieren steeds losser komen, waardoor de intensiteit wat kan worden verhoogd. Al onze massage guns hebben verschillende standen om de massage intensiteit te regelen.

Bekijk onze massage guns:

Sale!
4.55 van 5
 79,95

Met deze massage gun ben je van één ding verzekerd: waar voor je geld! Uiteraard hebben we deze massage gun zelf uitgebreid getest.

Sale!
 89,95

Met deze massage gun ben je van één ding verzekerd: waar voor je geld! Uiteraard hebben we deze massage gun zelf uitgebreid getest.

Sale!
2.75 van 5
 64,95

Deze massage gun blinkt uit door zijn prijs / kwaliteit verhouding. Het goedkoopste model in de serie, maar doet niet veel onder voor de grote jongens.

Sale!
Uitverkocht
2.73 van 5
 119,95

De Massage Gun Ultimate 100 wordt gekenmerkt door een strak design en uitstekende producteigenschappen.